Friday, August 8, 2008

Bertemu kembali


Aku, Kak Ina dan Kak Saliza.

Gambar ni diambil pagi semalam. Semasa ketiga-tiga family ni keluar bersama-sama ke pasar. Sementara nak tunggu pasar buka, kami berkelah dulu kat pantai Yanbu dengan menikmati nasi goreng dan mee goreng yang dibawa oleh Kak Ina.
Ketiga-tiga mak dara ni baru je berkenalan. Aku kenal Kak Saliza dulu lepas tu baru kenal Kak Ina. Tu pun masa pergi KL sama-sama buat pasport dan visa family kami. Sampai tersesat kat Putrajaya lagi. Hehehe... masa tu kelakar betul... Kini kami bertemu kembali di bumi Yanbu, KSA.
Buat masa ni, ni je le kekawan yang aku ada kat sini. Macam kakak-kakak aku dah... Ialah bila berjauhan ngan family cam ni, merekalah tempat mengadu selain suami sendiri.. kan...kan..kan...... Dengar cerita, semalam ada 2 lagi family baru sampai ke mari. Selamat datang buat mereka. Nanti bolehlah berkenalan dan menambahkan lagi kekawan kat sini. Welcome to the club...

Kat bawah ni pula, gambar-gambar sekitar pantai Yanbu. Cantik betul laut dia.. Biru dan mendamaikan....

Pokok kurma kat Pantai Yanbu.

Dalam kereta tu, mat ngan minah arab tengah berdating kot

Picnic

Cuba teka siapakah kg boy yg panjat pokok kurma ni?


Biru lagi mendamaikan

Posing depan bot nelayan kat pasar

7 comments:

Dida... said...

Salam...

Amboi.. semenjak2 ni, rajinnye update blog.. bgus la tu, at least kiteorg yg belum smpai lg ni boleh imagine la life kat sna nnti.. nmpaknya hubungan kekeluargaan makin btmbah rapat.. Alhamdulillah.. suka sy tgk.. :)

as said...

wah,bukan main yer anak dara 3 orang nih...kikiki...bila dah tingal kat tempat orang yg minoriti jer orang malaysia,kita akan jadi lebih rapat....
apapun,dah happy yer dah ada kawan ..hehe....

Masdihana Hamzah said...

selain masak,kemas rumah dan lain2 yg wajib... nak wat apa lagi!!! update blog le... hehe..

lagi pun request dari kekawan kat msia nak tgk byk2 gambo kat sini.

Masdihana Hamzah said...

salam as,

dengar kaba dah tambah 2 family lagi. so dah ada 5 family dah kat sini... semakin meriahlah bandar yanbu ni, dengan suara tarzan mak2 org ni...

REENAZ said...

Mas, tertinggal satu. Selain masak, kemas rumah & lain2 yg wajib, up-date blog, TIDUR...he he he...

Pe2 pun mmg meriah...Lg2 dgn anak2 yg ramai mcm....tut....akak ler....Wakakaka...

N FYI, yg panjat pokok kurma tu hubby mas ler...Dpt kitaorg rasa buah kurma tu sorg sikit. Rasa dia sedaaaaaap mcm ciku pun ada...Nak rasa?? p suh hubby ko org panjat...he he he

..EINAZ.. said...

salam...
Amboiii...senyum meleret 3 org mak dara ni yek.. seronok tngok mas, k.ina n k.za dpt sama2 kat sane.. saya nye giliran mngkin lmbt lagi kot. Lum ada rezeki kot tuk joint the club....."Ladies in black". mas nk tau sya isteri sapa...maz tanye la ngan kak za.kat mas nyer blog kegemeran ada nama blog saya... tpi ari tu blog saya ada problem skit.skarg ni dah ok rase yer cuma blog saya lum sempat update. banyak program.. almaklumlah bila masuk bln Rejab & Syaaban ni HELWA sibuk sikit.Tak lama lgi Ramadhan pula.. ni kali pertama sambut puasa dan berpuasa tanpa suami.tak taulah camne nak mengadap waktu sahur nti maz.. insyaAllah, klu diizinkan Allah tiba masanye tuk saya ke KSA, saya tak lupa tuk ziarah maz, k.ina n k.za sekali.. key lah maz.. nti kta smbung bicara lgi yek.. saya akan sentiasa mengikuti perkembangan rakan2 di bumi Yanbu,KSA. Salam buat maz sekeluarga serta rakan2 yg ln ok.

Masdihana Hamzah said...

salam kak einaz.

sabar je kak... sabar tu kan separuh dari iman.. cewah pandai nasihat org gitu. saya dah rasa apa yg akak rasa... rindu dendam yg teramat sangat.

planning nyer bila akak nak ke dtg sini? Kalau lepas raya boleh le bwk kuih siput.