Tuesday, September 16, 2008

Al Kisahnya

Al kisahnya, dari 1st week ramadhan lagi, rasa badan ni tak berapa sihat. Selalu pening2 kepala, mual-mual dan pedih kat ulu hati. Dan yang paling worst sekali setiap kali lepas sahur, habis semua isi perut terkeluar balik. Hai! lain macam je ni... macam terkena penyakit buatan orang je... hehehe. Untuk menjawab tanda tanya ini, aku ajak hubby cari Pharmacy untuk beli pregnancy test. Mak oiiiii... mahal nyer SR 20.00. Ni kalau kat Msia baru RM 9.00. Sayang lak nak gunakan. 4 hari lepas tu baru aku test n resultnyer..... jeng.... jeng...jeng....

positif beb......

Alhamdulillah syukur, doa aku kat depan kaabah hari tu telah dimakbulkan Allah s.w.t. Penantian kami selama 5 tahun telah berakhir. Alya bakal dapat adik, alya bakal jadi kakak. Bersorak Alya bila aku sampaikan berita gembira ni kat dia..



Untuk menconfirmkan lagi berita gembira ini, hari Sabtu lepas kami ke Al Ansari Specialist Hospital, Sabic Panel Hospital. Pergi lepas hubby balik dari sembahyang terawih. Niat hati nak gi survey2 je dulu. Tup-tup.... kat kaunter khas untuk pekerja Sabic, staff kat situ terus register nama aku n beri angka giliran. Hubby pun cakap tak pe le, alang2 dah sampai terus le buat check up. Hari ini dalam sejarah, aku buat check up malam2 buta. Tunggu punya tunggu punya tunggu..... pukul 2.00 pagi baru nurse panggil aku masuk jumpa doktor..... ngantuk n letih tapi excited gitu. Cerita lebih kurang kat doktor arab tu, terus dia suruh aku baring n scan perut aku. Terpandang le satu lembaga sebesar duit syiling lima sen. Hati berdebar2, tak sabar2 terus tanya doktor and doktor confirmkan aku dah pregnant sebulan lebih gitu........ Alhamdulillah syukur, syukur ke hadrat Ilahi dengan kurniaan ini.

p/s : Buat semua keluarga n rakan-rakan di Malaysia, inilah perkhabaran yang paling gembira sekali dari kami di Yanbu Al-Sinaiyah. Doakanlah kesihatan dan keselamatan ibu Alya n adik Alya ni. Insyallah, Amin.

16 comments:

cik aa said...

tahniah!mesti suka alya nk dapat adikkan..utk akak,jaga diri n baby kat dlm baik2.jd anak arab la nt..

LYNN said...

Wah dapat anak Arab la beb! Tahniah

yann said...

tahniah...bby made in saudi arabia gitu...
patutlah blog sepi jer 4 5 ari nie..upernyer ader kabar gumbira kt sana...

as said...

tahniah akak!!
mahalnyer pregnancy test kat yanbu..kat sini sr7 pun ada..hehe..

nnti jadi anak arab la yer..hehe...
antara doa yang mujarab,doa depan kaabah,dan as seniri melaluinyer :)

Dida... said...

Alhamdulillah.. Tahniah ye kak.. sy tumpang gmbira.. tsebak jap bca entry akak ni..

Ummi Wafa said...

Tahniah buat kak mas & family...
jaga diri n kandungan elok2, semoga allah sentiasa melindungi akak dan family..amin

Masdihana Hamzah said...

salam buat semua.

alhamdulillah, tuhan dah makbulkan doa akak.... berkat dok kat arab ni kot..... doa2kanlah semoga semuanyer selamat. insyallah

Aisyah said...

taniah dari kami sekeluarga.Jaga diri dan kandungan baik2 ye





imah

REENAZ said...

Congratulation....

JAMANI BIN SAROM said...

Bertambahlah umat sorang lagi. Harap-harap lelaki.Tahniah!!!!!

Masdihana Hamzah said...

tq imah n kak ina.

syukur alhamdulillah. akhirnya tuhan makbulkan gak doa saya. kalau ngidam nak makan kek coklat leh order dari imah kan...kan...kan...

tq jamani.

wah! akhirnya terbit gak blog dari ko. kekadang tu masukkan le gambo member MMI especially HR Dept. Leh jadi pengubat rindu aku. Ko tolong kirim salam kat mereka k especially Kak Saba, Azie n abg Ghafar. Rindu lak aku kat they all.

Aisyah said...

insyaallah baby punya pasal bila2 masa pun boleh.Nanti lepas raye boleh picnic kat tepi pantai

ayang said...

tahniah!!!! berkat berdoa depan kaabah berjaya juga kau menambah waris . Bye the way sori sebab tak datang kenduri sebelum kau fly ari tu. Kat sana ada jual kicap tak mas

Masdihana Hamzah said...

alhamdulillah ayang... akhirnya berjaya gak misi aku... nak lawan ko... hehehe...

kicap ABC je ada jual kat sini. kicap kipas udang tak de... ko jadi le supply nyer. ramai customer kat sini tau.

Jamilah said...

Salam kak mas... lambat la plak baca citer nih.. TAHNIAH ekk.. jangan lupa kenen2 cket idung anak2 arab tuh.. kot2 bsok baby berhidung mancung..hehe

Masdihana Hamzah said...

tq jamilah.

ni pun dah lama tak update blog. cam tak larat gitu.. nak cuba posa penuh tahun ni.

kalau jln2 gi panda ke gi star market ke.. ada gak cuit2 pipi anak2 pak arab ni... hehehe... tak dapat idung nyer dapat mata nyer pun jadi le...