Friday, September 26, 2008

26 Ramadhan 1429

Hari ini dah masuk 26 Ramadhan 1429, bermakna dah 26 hari kita berpuasa. Cepat gitu masa berlalu. Tak lama lagi raya le pulak...huhuhu... sedih nyer. Blog ni pun dah lama dah tak update... bukan apa mood tak berapa ada. Asyik dok melayan badan ni je, tak berapa sihat. Semalam kali kedua aku buat check up kat Al-Ansari Specialist Hospital, Alhamdulillah baby kat dalam perut ni berada di dalam posisi yang betul, ibunyer pun sihat walafiat. Doa-doa semuanya ok sampai bersalin nanti. Dan dah masuk ujung-ujung ramadhan ni lak, masak berbuka pun light & easy je gitu... kekadang tu masak nasi goring je. Ditambah lak ngan anak tekak ni, kekadang leh masuk makanan, kekadang tu tak leh masuk.... lepas makan terus terbuang.... hukhukhuk.. sabar je le..

Tapi dalam dok melepak-lepak ni, semangat raya tetap ada. Dalam diam-diam dah 2 jenis biskut kami buat tapi biskut yang senang2 je le iaitu biskut suji n biskut cornflakes madu. Nasib baik ada anak dara sorang ni, boleh le dia menolong sama. Alhamdulillah ada gak kuih raya untuk dimakan pagi raya nanti. Kalau tak, makan biskut marie je le. Kuih-kuih raya yang lain aku dah order dari Johor. Tapi tak tau le bila sampai nyer, tak pe le biar lambat asalkan selamat sampai......

Inilah dia hasil biskut corn flakes madu yang dibuat oleh Alya


Kuih suji resepi tradisional dari Bonda.

4 comments:

cik aa said...

teringin plak nk wat biskut raya tp umah kita tak ada oven lg so tggu jiran sebelah umah bwk la lepas raye..hu2..

as said...

wah,rajinnyer akak...tak2 sihat pun buat biskut raya..semangat raya nih..hehe..
as tak buat pun..tak tahu la lagi sehari dua kot2 'terrajin'...hehe...

Masdihana Hamzah said...

kugagahi jua diri ini demi menghidupkan suasana hari raya..huhuhuhu... sedihnyer

Saliza said...

Mas...

SELAMAT HARI RAYA dari kak za sekeluarga untuk mas sekeluarga.

Moga ukhwah yang kita jalinkan ini akan terus baik hendaknya.