Sunday, May 3, 2009

Tidur Afia

Masuk dua minggu ni, Afia dah ubah masa tidurnya. Tidurnya lenyak waktu pagi, petang n malam. Dan jaganya pulak dalam kul 2.00 pagi gitu, sampailah solat subuh. Nangis nak susu le, nak tukar pampers le n kekadang tu nak ajak borak2 lagi. Ialah namanya pun baby manalah dia tau nak bezakan waktu tido n waktu jaga. Kenalah kami suami isteri ni gilir2 jaga dia di pagi hening ni... huhuhu. Ngantuk sih tapi demi permata hatiku yang baru ni ku tahan jua. Aku kira ok gak, boleh joint Afia tido waktu pagi or petang but En. Leman... jangan tertido kat meja opis sudah le....


Akak baru bangun, adik baru tido.

Dalam pada aku mamai di pagi hari, Alya lak baru bangun tido mintak perhatian. Kena gak aku layan dia dalam mata ngantuk2 ni. Kekadang tu mulut berborak, mata terlelap. hehehe... Cian Alya semenjak dua menjak ni. Kurang sikit perhatian kat dia. Nasib baik sekolah dah start semalam so terisilah masa dia ngan aktiviti kat sekolah n homeworknya. Dan dapatlah ibu mereka ni curi masa bersantai2 sementara Afia tido n Alya gi sekolah.... Peluang keemasan jangan di sia-siakan. huhuhuhu..

3 comments:

Ghazali B Abd Aziz said...

Memang pun ... kita baru ajer nak cakap yang sekarang ni Alia ala ala hilang perhatian gitu hehehehehehee... nasib baik kita tak jadi Alia, kalau tak sure kita nak nanngggiisss kuat kuat hehehehheheeee

Masdihana Hamzah said...

Skg ni pun kalau nak cakap ngan Alya kena tapis2 n pikir2 dulu. Kalau salah, merajuk memanjang...

Baitijannati said...

sian Alya ye :)..ibu dia tgah duk manage masa lagi ngan adik baru..pasni insyaAllah snang nak share waktu bersama...sya dulu stiap sejam bangun malam..mlayan kerenah 3 org anak skaligus...mcm kembar 3 je..tdo mlm mmg x pernah lena....if siang pula..kerenah anak2 yang pelbagai pula....alhamdulillah loni..ok bykkk daa....baru lega rasa tdo mlm...