Tuesday, November 8, 2011

Aidil Adha Kami di Perantauan....

Tahun ini masuk tahun yg ke 4, kami seisi keluarga menyambut Aidil Adha di Yanbu, KSA. Walaupun berhari raya di perantauan jauh dari mak, abah, adik beradik dan sanak saudara, Alhamdulillah raya kami tetap meriah dikelilingi oleh jiran2 dan rakan2 dengan pelbagai aktiviti yg telah dirancang. Ini sedikit sebyk telah mengurangkan rasa kesedihan dan kerinduan pd mak abah dan kaum keluarga nun jauh di kampung halaman.


Takbir raya di rumah Hj Yazid dan Hjh Ayu Hassan, mlm sebelum Aidil Adha.


Kaum bapa yg menyumbangkan suara bertakbir raya...

Rakan2 seperantauan yg tak blk kg berhari raya :(

Juadah hari raya yg disediakan oleh tuan rumah + juadah yg dibawa oleh tetamu.
Semuanya menu Malaysia :)


Afia terliur agaknya tengok cake coklat yg sedap tuuu..


Bersama tuan rumah, Hjh Ayu Hassan (tudung hijau) yg peramah dan baik hati. Terima kasih daun keladi, lain kali jemput lg tauu....


Malam raya Aidil Adha, sebahagian dr family yg tak dapat berjalan kemana2 disebabkan suami masing2 berkerja telah mengadakan majlis BBQ di taman permainan compound Yansab (dpn umah aje).Pelbagai juadah hari raya telah diadakan secara pot luck oleh kaum ibu.. pehhh berderet panjang :)


Wak Remy dan Wak Rahmat sedang bakar satay..Satay D'Yanbu.. favourite menu.. abis licinnBersama Ayu Hassan dan Ida Dida yg sama2 berganding bahu menjayakan majlis BBQ... TQVM :)Mereka2 yg sama2 melancarkan majlis BBQ Adil Adha :)Kaum bapa lepak santai... antara mereka2 yg kena keja dipagi raya :(Ibu2 dan anak2...Alya dan Afia yg berhari raya tanpa atok n nenek lg :(Kanak2 riang gembira dimana jua mereka berhari raya :)
Ini adalah antara sebahagian kenangan suka duka yg mungkin tak akan kami lupakan sepanjang kami berkelana di negara org.... :)1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)